Baljós árnyak

Sajnos most nem a Star Wars filmről lesz szó. Nemrég írtuk a támogatásos oldalon, hogy vettünk pár új diszket a szerverbe, mert eléggé régi már néhány. Hát nyah… Jól éreztük, hogy kell a frissítés, mert nagyon úgy néz ki, hogy az egyik raid vinyó pár megadta magát, de istenesen. Egyelőre ott tartunk, hogy rendesen elindítani sem lehet a szervert, ráadásul a weboldalt tartalmazó vinyók makkantak meg. Most bemegyünk a szerverterembe és próbálunk egy kis elsősegélyt adni a gépnek, hátha feltámad. Ha nem, akkor sajna a biztonsági mentésből kell visszamásolni az AA-t a szerverre, ami nem kevés idő és némi adatvesztéssel is jár majd. Egyelőre nem riogatunk senkit, majd írjuk, hogy mi a helyzet, ha többet tudunk.

Addig is küldjétek a pozitív energiákat Server-donónak!

Update1: Visszaértünk a szerverteremből (most, este 11-kor). Az volt a gond, amit sejtettünk, az egyik HDD ment tönkre. Úgy fest, hogy a párja még működik, így talán nem lesz adatvesztés. Egyelőre fájlokat másolunk.

Update2: Kedd délelőtt 9 óra. A fájlok még másolnak, sőt! 10 óra alatt 10 GB másolt át az 50-ből. Ha összerakjátok a matekot, akkor ilyen tempóval még majd 2 nap lesz, mire minden átér, ha nem gyorsul be a folyamat magától. Kb 10 millió aprócska fájlról van szó, így várható volt, hogy sokáig tart majd, de azért nem ennyire…

Hírdetés

72 thoughts on “Baljós árnyak

  1. Ohh szóval ez volt a gond :S Minden esetre nem tudom azóta mit újítottatok, de kb 150k Ft-ból kihozható két 5terrás winyó+1ssd és egyik sem a “legalapabb”, tehát igen jó minőségben (igazából jelenlegi piacon a legjobbakból, de ezt nem mondom, mert nem kifejezetten van olyan, hogy legjobb, elég egy kis áramingadozás és a legjobb pont ugyan úgy jár mint a legrosszabb…) 😀 de pl. 3 terrás is elég lehet, főleg hogy ha eddig 1 terrás volt és volt pici maradvány még belőle. Én pl lehet inkább 4 3 terrásat ajánlanék és persze az ssd maradna, az rendesen felpörgeti a dolgokat. 🙂 Perzse nem tudom hány gépetek van és min mi hogyan műkszik, de “viszonylag” értelmes áron meg lehet oldani 2-3 szervergépet, mivel pl. itt nem feltétlen kell atomminőségű vga, inkább a proci, ram és a winyók. Kb. 10%-ot ha üresen tudtok hagyni az már tökéletes, mert akkor a háttérfájlokat is vígan elpörgeti a gépezet, utána viszont szép fokozatosan elkezd lassulni, mert a háttérfájlokat is folyamatba kel felülírnia és törölni, hogy legyen hely az újaknak, míg ha megmarad a kb. 10% akkor az összes elfér, mindegy menyni mindent csináltok egyszerre és mennyi minden van rajta, annál többet sose hasznák el egy winyó sem. 🙂 Remélem segít ez a kis iromány a későbbiekben, ill. ha van bármi kérdésetek, akkor szívesen válaszolok, amennyire tudok. Igaz nem éppen ezt a szakmát űzöm, de azért volt hol/kitől tanulni, így ha épp tudok akkor szívesen segítek/adok tanácsot (kocka vagyok!!!!!!!!!!!!) 🙂

  2. Ma este már valószínűleg nem nézhetek fel AA-ra. 😦 Na, mind1, remélem nem lesz semmi gebasz és minden jól fog sikerülni. Sok sikert a munkához!

  3. Köszönöm, hogy ilyen kitartóak, ügyesek és lelkesek vagytok folyamatosan. (Pihire is szükség van ám… 😉 )

    • Mi köszönjük, hogy ennyi időt és energiát feccöltök erre az oldalra, már évek óta, hogy nekünk jó legyen. 🙂

  4. Most lehet, hogy nállam a hiba, de az oldal eggyáltalán nem nyílik meg és csak szimplán annyit mutat, hogy túl hosszú a futásidő.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s